Pivní recepty
11% světlý ležák
Sypání
90% Světlý plzeňský slad
6% Mnichovský slad
4% Karamelový slad
Chmel a...
Ale červeného kocoura
Ale červeného kocoura
Objem mladiny: 20l
Metoda: infúze
Kvašení: svrchní
Stupňovitost: 13,9°
Hořkost: 38 IBU
Barva: 25 EBC
Obsah alkoholu: 5.7 %
Počáteční hustota: 1057
Finální hustota:...
Americké Pale Ale
Americké Pale Ale
Objem mladiny: 20l
Metoda: infúze
Kvašení: svrchní
Stupňovitost: 14°
Hořkost: 36 IBU
Barva: 14 EBC
Obsah alkoholu: 5.8 %
Počáteční hustota:...
Divoká pšenice aneb "Divoký Panic"
Vařeno na jeden rmut
Slady: Pšeničný 3,2kg
Plzeňský sv. 1,9kg
...
Divoký Panic
DIVOKÝ PANIC
25 L 11,6°
Slad Světlý český 4,4kg
Carapils 0,47kg
Pražený karameloví 0.2kg ??? přesněji nevím – dar.
Chmel Sládek 30gr
Žatecký poloranný červeňák 75gr
20L vody na vystírku ohřát na 52°C
Přisypat šrot: celkem 5,07kg
20min držet na teplotě...
Divoký Panic- Vánoční speciál
DIVOKÝ PANIC Vánoční speciál
Předpoklad: 20 L - skutečnost:16 L
Stupňovitost: 15°
Slad Světlý český 4,0 kg
Pražený karameloví 0.1kg ??? přesněji nevím – dar.
Chmel: Žatecký poloranný červeňák 74gr 32 + 32 + 10
16,5L vody na vystírku ohřát na 52°C
Přisypat šrot:...
Domácí světlý ležák - autor Jiří Šuráň - na homebrewing.cz
Domácí světlý ležák - autor Jiří Šuráň - na homebrewing.cz
Seznam ingrediencí pro výrobu světlého ležáku plzeňského typu
Množství piva 20 litrů
Voda na první nálev 14 litrů
Slad plzeňský 4 - 5 kg
Vyslazovací voda 14 litrů
Granul.chmel 70 gramů
Lis.spodní kvasnice...
Doppelbock
Doppelbock
Objem mladiny: 20l
Metoda: infúze
Kvašení: spodní
Stupňovitost: 18°
Hořkost: 27 IBU
Barva: 18 EBC
Obsah alkoholu: 7,5 %
Počáteční hustota: 1074
Finální hustota:...
Eisbock
Eisbock
Objem mladiny: 20l
Metoda: infúze
Kvašení: spodní
Stupňovitost: 16°
Hořkost: 39 IBU
Barva: 56 EBC
Obsah alkoholu: 11,9 %
Počáteční hustota: 1120
Finální hustota:...
Irský červený Ale
Irský červený Ale
Objem mladiny: 20l
Metoda: infúze
Kvašení: svrchní
Stupňovitost: 13°
Hořkost: 30 IBU
Barva: 40 EBC
Obsah alkoholu: 5.4 %
Počáteční hustota: 1054
Finální hustota:...