Pro abecední seznam klikni zde:

Pivní recepty

Základní univerzální recept pro vaření piva na 2 rmuty

Recept zpracoval František Machač Základní recept pro vaření piva na dva rmuty – uvedený recept je počítán na objem várky 20 litrů.  Recept zpracoval  František Machač. Spodní kvašení a nebo svrchní kvašení – záleží na přání a samozřejmě teplotách, které máme k dispozici...

Trpaslík 1

Jednodušeji to už snad ani nejde. Já bych to nazval základním pivem a od něj lze potom cokoli odvíjet. Infuzní způsob Celkové množství piva cca 20 l Seznam ingrediencí pro výrobu piva 4,5 kg Plzeňský světlý slad 200 gramů Bavorský slad – není podmínkou, zde záleží na barvě „Pzeňského...

Trpaslík 2 – polotmavé

Jednodušeji to už snad ani nejde. Já bych to nazval základním pivem a od něj lze potom cokoli odvíjet. Koho překvapuje infuzní způsob, tak je to z jednoduchého důvodu. Nemám zatím podmínky na dekokci a současně mi kvalita piva vyhovuje … Uvedené pivo ochutnával i majitel a sládek pivovaru...

Trpaslík 3 – tmavé pivo – infuzní způsob

Infuzní vaření Celkové množství piva cca 20 l Seznam ingrediencí pro výrobu piva 2300 dkg Plzeňský světlý slad 1500 dkg Pšeničný slad 200 gramů Karamelový slad 200 gramů Bavorský slad 50 gramů Barvící slad (jedna malá hrst) 90 gramů poloranný červeňák ve třech dávkách. 30 g na začátku,...

Trpaslík 4 – světlé pivo – „Plzeňského typu“ – infuzní způsob

Infuzní způsob Celkové množství piva cca 20 l Seznam ingrediencí pro výrobu piva 4100 dkg Plzeňský světlý slad 30 dkg Pšeničný slad Chmel – Hořký slad, já jsem použil „Bavorský zlatý“, který obsahuje 6,5 % alfa – na 20 litrů se dává 36 gramů. Uvedený slad jsem použil proto, že jsem jiný...

Trpaslík 5 – Polotmavé pivo „Plzeňského typu“

Vařeno na dva rmuty Celkové množství piva cca 20 l Seznam ingrediencí pro výrobu piva 3,8 kg Plzeňský světlý slad 0,2 kg barvící slad Chmel – 20 gramů Sládek a 50 gramů poloraný červeňák . Vystírku provést do 15 litrů vody 38°C, 20 min.. Ohřev a 1.rmutování na 52°C, prodleva 25...

Trpaslík 6 – Světlé pivo „Plzeňského typu“

Vařeno dvourmutově - Celkové množství piva cca 20 l Seznam ingrediencí pro výrobu piva 4,0 – 4,5 kg Plzeňský světlý slad – rozdíl množství ladu určuje výslednou barevnost a současně hustotu produktu … Chmel – 20 gramů Premiant a 50 gramů poloraný červeňák Vystírku provést do 15 litrů...

Trpaslík 7 – polosvětlé s přídavkem Bavorského sladu

Vařeno dekokčním způsobem na dva rmuty Spodní kvašení Bavorský slad – 0,2 kg Plzeňský slad – 4,5...

Trpaslík 8 – Polotmavý čtyřdruhový speciál

Svatavský trpaslík 8 – Polotmavý čtyřdruhový speciál Vařeno dekokčním způsobem na dva rmuty Spodní kvašení Seznam surovin Sladu celkem – 5,02 kg Bavorský slad – 0,5 kg Plzeňský světlý slad – 3,5 kg  Karamelový slad – 0,5 kg Pšeničný světlý slad – 0,5 kg Barvící slad – 0,02...

Kralupský Pisner

Objem várky 20 litrů. Vařeno dekokčně na dva rmuty. Kvašení spodní.   Slady: Český světlý (plzeňský) 4,43 kg Carapils - 0,25 kg Vídeňský - 0,25 kg Postup zpracování popsaný u Kralupského ležáku včetně chmelení, dávkování a kvašení. Originální znění na stránkách "Kralupského...
1 | 2 | 3 | 4 >>

Vkládání receptů

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek