O nás
Je tomu už nějakou tu dobu, co jsem si poprvé na jaře roku 2010 začal pohrávat s myšlenkou vařit si doma vlastní pivo. Přečetl jsem pár informací na internetu a z myšlenky se pomalu, ale jistě začala stávat skutečnost.
Prvním krokem bylo objednání setu pro výrobu piva z koncentrátů a uvaření, spíše namíchání, několika prvních várek. Některé byly lepší, jiné horší, ale byly moje!
Krokem dalším bylo uvaření první várky ze surovin, a to sice infúzní metodou. Po ochutnání tohoto piva bylo rozhodnuto, postavím si domácí minipivovar. Do doby než bude varna dokončena zůstanu u koncentrátů, z důvodu, že vaření v hrnci v kuchyni bylo silně vyčerpávající a nepořádek byl naprosto všude.
V pivovaru, který dostal jméno Biohazard Brewery se již vaří, ale stále ho pokládám ve stádiu vývoje a výroby. A to asi ještě dlouho bude, vzhledem k tomu jak stále přibývají nápady na vylepšení a vybavení co bych chtěl ještě pořídit.
Pro svá piva se snažím vypěstovat i vlastní chmel. Viz: chmel a jeho pěstování.
Mojí další zálibou je pěstování a konzumace chilli, proto i na těchto stránkách je o něm zmíňka.
Pozn. pro sběratele předmětů s pivní tématikou: pivovárek nemá vlastní sklenice s logem a etikety byly navrženy pouze pro prvních pár várek a jsou zatím pouze v elektronické podobě. Bohužel momentálně z časových a jiných důvodů není možné tuto sbírku rozšiřovat, ani převádět do podoby skutečných etiket.
Zakladatelem a jediným majitelem pivovaru Biohazard, autorem a vlastníkem textů a fotografií na těchto stránkách, pokud není uvedeno jinak, je autor těchto stránek. Jako domácí sládek jsem splnil svoji povinnost a jsem registrován na Celním úřadě v Plzni.
Tadytomas