Za Vánočními zvyky do Pivovarského muzea

23.11.2012 14:12

Vánoční atmosféru si můžete vychutnat už v pátek 30. listopadu v Pivovarském muzeu v Hanušovicích. Odpoledne tady otevřou adventní dílnu s ukázkami ruční výroby vánočních dekorací. Návštěvníci si budou moci uplést svůj adventní věnec nebo vyrobit jednoduchý betlém a vánoční ozdoby podle své fantazie. Přístupná bude i zajímavá expozice, věnovaná tradičním vánočním zvykům, dodnes dodržovaným na severu Moravy a ve Slezsku.

Výstava bude veřejnosti přístupná od 30. listopadu až do 17. prosince v pracovní dny a soboty od 10 do 15 hodin. Od 7. prosince ji navíc obohatí práce dětí ZŠ v Hanušovicích. Vstupné do expozice je dobrovolné.

Návštěvníci adventní dílny, otevřené v pátek od 16 hodin zaplatí za vstup 20 Kč . Jeho součástí je i materiál, k výrobě ozdob a dekorací potřebný.

Výstavy, které v Pivovarském muzeu pořádá pivovar Holba, získávají oblibu nejen místních. Pivovar ročně navštíví více než 10 tisíc lidí z celé republiky. Láká je nejen tradiční výroba piva, ale také návštěva Pivovarského muzea nebo posezení u ryzího piva z hor ve stylové restauraci. Vánoční program pořádá v pivovarském muzeu Holba poprvé a všechny srdečně zve k návštěvě.

 

Zdroj: tisková zpráva pivovaru Holba