V O2 areně se poprvé točil také Staropramen Nealko

14.01.2011 19:33

Unikátní systém pivního hospodářství nově umožní na akcích čepovat tisíce piv točeného nealkoholického Staropramenu

Pivovary Staropramen během fotbalového turnaje, který se uskutečnil v pražské O2 areně 8. ledna, návštěvníkům haly poprvé nabídli také točený Staropramen Nealko. Během pátého ročníku turnaje fotbalových klubů z České republiky a Slovenska Fortuna víkend šampionů jeho návštěvníci vypili přes 6 tisíc piv tohoto nealkoholického Staropramenu. Unikátní není jen samotné množství piva, ale také systém pivního hospodářství, jež v O2 areně Pivovary Staropramen provozují, a který nemá ve světě obdoby.

V O2 areně již více než šest let provozujeme unikátní systém sestávající ze čtyř velkoobjemových tanků, 2,7 kilometrů pivního potrubí a 168 speciálních výčepů, který je schopen vytočit během 15 minut až 30 000 piv. Od víkendu jim může být také točené nealkoholické pivo. Poprvé jsme se totiž na základě dohody s organizátorem akce rozhodli do tohoto systému zavést točený Staropramen Nealko. O2 arena se tak v sobotu stala halou s potenciálem největší výtoče točeného nealkoholického piva na jednu akci nejen u nás, ale pravděpodobně i celosvětově,“ říká Petr Kovařík, obchodní ředitel pro segment gastronomie společnosti Pivovary Staropramen.

Společnost Pivovary Staropramen je partnerem pražské O2 areny od samotného zahájení jejího fungování v roce 2004. Již při výstavbě haly se počítalo s vytvořením a instalací unikátního systému pivního hospodářství, jež bude schopen během krátkých přestávek sportovních utkání či během hudebních koncertů obsloužit velké množství návštěvníků. Tento systém, který byl vymyšlen a sestaven českými firmami, nemá na světě obdoby a obdivují ho třeba i zástupci NHL. „Aby bylo pivo vždy čerstvé a kvalitně ošetřené, stará se o něj denně přímo v hale náš správce pivního hospodářství,“ popisuje Kovařík „Pivo je díky tomu pod neustálou kontrolou nejen u nás v pivovaru, ale také po celé cestě ke spotřebiteli až do prodejního stánku. Při návštěvách dosahujících až 18.000 návštěvníků na jedné akci tak nepodceňujeme žádný detail,“ dodává.

Točené Staropramen Nealko uvedla společnost Pivovary Staropramen na trh v červnu loňského roku. Staropramen se pro zařazení točeného nealko piva do svého portfolia rozhodl kvůli enormnímu nárůstu poptávky po tomto produktu. Stejně jako u alkoholického piva totiž Češi v restauracích preferují i nealkoholické pivo raději točené, které čepováním získá správnou teplotu a říz. V O2 areně byla doposud standardně k dispozici balená verze nealkoholického piva. „Jsme rádi, že víkendová premiéra točeného Staropramenu Nealko v O2 areně proběhla dle očekávání dobře. Nyní bude záležet na požadavku pořadatele každé akce, zda preferuje alko či nealko verzi točeného Staropramenu,“ říká Petr Kovařík.


Zajímavé informace o pivním hospodářství v pražské O2 areně:

- Společnost Pivovary Staropramen a.s. je partnerem haly od samého počátku jejího fungování, tzn. od roku 2004
- Systém pivního hospodářství v O2 areně je unikátní nejen v České republice, ale i celosvětově
- Celý systém byl vymyšlen i sestaven českými firmami
- V systému jsou dohromady 4 tanky, každý o objemu 70 hl
- Objem jednoho tanku se přibližně rovná objemu jedné cisterny společnosti Pivovary Staropramen
- Teplota piva v tanku je 4 – 5 °C
- 2,7 km pivních trubek v rámci arény
- Celkem je v hale 8 samostatných okruhů (na každém patře O2 areny dva okruhy)
- Potrubí se zaplní do 30 minut od spuštění systému
- V O2 areně je dohromady 168 speciálních výčepů a 24 klasických výčepů
- Speciální výčepy mají tvar hokejky a jsou vyvinuty přímo pro tento systém pivního hospodářství
- Speciální výčep natočí 0,4 l kelímek během 4 – 5 vteřin
- Při testování se ukázalo, že je systém během 15 minut, což je délka přestávky během hokejového utkání, schopen natočit přes 30 000 piv
- O chod celého systému se stará pan Miloš Erben, který je zaměstnancem společnosti Pivovary Staropramen (příjem piva, degustace piva, distribuce piva, sanitace pivního hospodářství, opravy výčepních technologií)

 

Zdroj: tisková zpráva pivovaru Staropramen

https://www.pivovary-staropramen.cz/web/tisk_centrum/zpravy?id=448