U příležitosti 140. jubilea Starobrno představí speciální edici etiket

03.08.2012 09:19

Pivovar Starobrno letos slaví už 140. narozeniny. Při této příležitosti připravil pro své příznivce i sběratele speciální historickou etiketu. Limitovaná edice multipacků se skleněnými lahvemi, opatřenými novými etiketami, půjde do prodeje počátkem srpna letošního roku.

 
„Historická etiketa kombinuje moderní a historické prvky, které se objevovaly na etiketách z první poloviny dvacátého století. Speciální edice je dalším z řady příspěvků, kterým chceme připomenout kulaté narozeniny starobrněnského pivovaru. Chceme ukázat, že se Starobrno hlásí ke svým  tradicím a že jsme na jeho stočtyřicetiletou historii patřičně hrdí,“ řekla junior brand manažerka značky Starobrno Mária Paulovičová.
 
Nová etiketa bude vylepena na lahvích jedenáctistupňového světlého piva Starobrno Medium, což je dlouhodobě nejpopulárnější produkt starobrněnského pivovaru. Etiketa na zadní straně lahve dále stručně informuje o samotné dlouhé historii pivovaru Starobrno.“Jde o mimořádnou limitovanou edici, která bude v prodeji pouze v multipacku po deseti kusech,“ dodala Mária Paulovičová. Na limitovanou edici multipacků budou v místech prodeje upozorňovat různé reklamní nosiče, a to od začátku srpna. Kromě etiket dále vznikla speciální edice plechových cedulí, odkazujících rovněž na 140. výročí založení pivovaru. Design etiket i cedulí pochází z dílny agentury Fiala & Šebek.
 
Nový a na svou dobu moderní pivovar začali v roce 1872 stavět v ulici Hlinky majitelé nedalekého klášterního pivovaru Hermann Hayek a Josef Mandel. Oslavy 140. výročí probíhají v různých podobách po celý letošní rok. Na jaře 2012 pivovar představil zásadní inovaci, nepasterizované Starobrno. Oslavuje i s hokejovou Kometou, mimo jiné představením sousoší z písku na počest druhého místa v extralize. Oslavy budou dále pokračovat i na populárním Dni otevřených dveří, který letos připadá na 1. září.
 
Zdroj: tisková zpráva pivovaru Heineken Čr