Světový mistr výčepní Lukáš Svoboda bude dávat lekce v čepování piva na Prague Food Festivalu
Každoročně pořádaná gourmetská akce Prague Food Festival letos nabízí ve svém programu také Školu čepování, kde mohou zájemci získat cenné informace o pivu i jeho čepování a především poměřit síly se svými konkurenty, obdobně jako při světové soutěži Pilsner Urquell Master Bartender. Garantem i přísným učitelem festivalové soutěže se stane Lukáš Svoboda, úřadující mistr světa v čepování a pomohou mu i další úspěšní finalisté.
„Soutěž mi dala spoustu znalostí i zkušeností, jak se co nejlépe starat o naše nejlepší pivo a jak šířit dál jeho dobré jméno. Díky ní jsem mohl otevřít i Školu výčepních a dohlížet na několik pražských restaurací, jak se čepuje pivo Pilsner Urquell v praxi, a to je ta největší škola života. Teď budu k ruce i návštěvníkům Prague Food Festivalu, kteří se budou chtít něco dovědět o samotné soutěži a vyzkoušet si, jak by sami obstáli v konkurenci výčepních,“ uvedl Lukáš Svoboda.
Kdokoliv z účastníků Prague Food Festivalu bude moci vstoupit do klání výčepních a pod vedením Lukáše Svobody, který dohlédne na různé styly čepování a doplní je svými postřehy a komentáři, si bude moci osvojit praktickou dovednost čepování plzeňského piva a dostane možnost získat titul „Výčepní učeň Pilsner Urquell Prague Food Festival 2011“.
Každý den se uskuteční dvě finále, do nichž se mohou zapojit zájemci v neomezeném množství. Přítomný bartender udělí v každém finále 20 nominovaných, z nichž absolutní vítěz získá 50l sud, druhému připadne 30l sud a třetímu v pořadí se dostane 3x5l soudek.
Soutěžícím budou radit i další úspěšní účastníci předešlých ročníků soutěže Pilsner Urquell Master Bartender, mezi nimi pan Václav Vanya, vítěz národního kola Pilsner Urquell Master Bartender 2008, či finalisté roku 2010 Miloslav Bělský a Jaroslav Učík.
https://www.praguefoodfestival.cz/skola-cepovani
Zdroj: tisková zpráva pivovaru plzeňský Prazdroj