Staropramen o letošním festivalu Rock for People: extrémní počasí bylo zkouškou pro všechny. Lidé si ale hezké chvíle užili.

22.07.2012 14:59

Hudební festival Rock for People, který se uskutečnil od 3. do 6. července ve festivalparku u Hradce Králové, si letos kvůli výkyvům počasí, bouřkám a dešti prošel těžkou zkouškou jak z pohledu organizátorů, tak partnerů i samotných účastníků. Vzhledem k osmnáctému výročí festivalu se trefně hovoří o zkoušce z dospělosti. Odhlédneme-li však od tří bouřkových období, zbylé chvíle panovalo letní počasí s čistou oblohou a program i servis pro návštěvníky byl na vysoké úrovni. "V době, kdy počasí nezlobilo, vše na festivalu fungovalo velmi dobře. Vypadalo to, že si lidé v těchto chvílích festival skutečně užívali,“ říká k průběhu festivalu Michal Šlechta, manažer značky Staropramen, hlavního partnera festivalu.

Staropramen měl za úkol pro návštěvníky festivalu zajistit kvalitní servis piva spojený s dostatečným množstvím stánků, stanů a všeho vybavení, které k čepování piva patří.

 Aby to Staropramen splnil, měl na místě dostatek zásob piva, pivo předchlazoval v chladících kamionech, na festival dodal 150 pivních kohoutů a do areálu poslal tajného pivního „policistu“ JanaŠpačka, profesionálního degustátora, který kontroloval kvalitu, teplotu, míru piva a také to, zda není pivo nabízeno nezletilým. „V průbehu celého festivalu byly mé kontroly bez potíží. Řešil jsem jen několik případů, kdy jsme čepující upozornili na zlepšení způsobu čepování, které je na festivalu ideální provézt na jeden zátah,“ komentuje průběh kontrol Špaček.

Lidé si v době, kdy panovalo příjemné počasí festival užívali a velmi často s některým z osmi druhů piv, které Staropramen na festival dodal. Nejčastěji volili Staropramen 11o a Staropramen Světlý. Vzhledem k vysokým teplotám během dne, kdy jsou z portfolia pivovaru pro osvěžení nejvhodnější ochucená piva s nízkým obsahem alkoholu, se také vypily desítky tisíc půllitrů Cool Lemonu a Cool Grepu. „Opravdu velká vedra pravidelně nad 30 stupňů během dne způsobila, že návštěvníci doslova vypili všechny naše zásoby těchto osvěžujících piv na festivalu,“ říká Šlechta. Co je z pohledu návštěvníků podstatné, díky předchlazení piva a vysokému počtu výčepů a zdatné obsluze se u pivních stánků v podstatě netvořily žádné delší fronty.  

Aby pivovar návštěvníkům festival zpestřil něčím novým a pomohl také zvýšit kvalitu servisu a svou prezentaci, nabídl letos poprvé gastronomické služby festivalové Staropramen Potrefené husy. „Potvrdil se náš odhad, že lidé i na festivalech hledají stále vetší kvalitu jídla a pití, a že si při rozumné cenové politice rádi dopřejí jidlo na pocelánovém talíři či pivo do skla“ říká k premiéře Staropramen Potrefené husy na festivalu David Petřík, manažer tohoto konceptu značkových restaurací.

Ve speciálně zařízeném hangáru s předzahrádkou a celkovou kapacitou 600 míst bylo neustále plno. Celkem 5 druhů hlavních jídel, 2 polévky, 2 saláty, bagety, pivo do skla a nealkoholické i alkoholické drinky byly velké lákadlo. „Za čtyři dny festivalu jsme vydali 6,5 tisíce porcí jídel a jen zde v huse se vypilo přes 90 hektolitrů piva. To by pro zajímavost středně velká hospoda čepovala tři  měsíce,“ konstatuje Petřík a dodává. "Bylo to logisticky a organizačně náročné, ale dobře jsme to zvládli. Povedlo se nám obsloužit denně 2500 lidí, a od zákazníků jsme měli téměř výhradně kladné reference. Ukazuje se, že lidé jednoduše i na festivalech začínají vyhledávat větší komfort při stravování.“

I pivovar byl v průběhu festivalu zasažen bouřkami. Zatímco první den šlo především o výpadky elektřiny, které nejvíce postihly právě Potrefenou husu, a zatopené stánky a stany, ve čtvrtek, kdy se festivalparkem u Hradce Králové prohnala vichřice, zasáhla a poničila několik stánků, slunečníků a dva velké stany.

„Příroda nám letos ukázala svou sílu. I přes problémy, které počasí festivalu všem na místě způsobilo, doufáme, že se pořadatelům podaří po sečtení ztrát najít sílu na uspořádání dalšího ročníku, “ říká Michal Šlechta ze Staropramenu.

     

 

Zdroj: tisková zpráva pivovaru Staropramen