STAROBRNO-IGNIS BRUNENSIS

13.01.2011 00:00

Brno-město uprostřed Evropy. Už počtrnácté budou historické centrum, rekreační oblasti Brněnské přehrady i hrady Špilberk a Veveří žít kulturou a zábavou. Ve dne i v noci. Populární a hojně navštěvovaný festival zábavy se letos uskuteční od 27. května do 12. června.

 

Mezi nejvyhledávanější atrakce Brna patří mezinárodní soutěžní přehlídka ohňostrojů STAROBRNO-IGNIS BRUNENSIS, jediná svého druhu ve střední a východní Evropě. Soutěžní ohňostrojová představení doprovázená hudbou mohou lidé opět sledovat na hladině Brněnské přehrady.

O návštěvníky akcí se jako každoročně postará i titulární partner projektu, společnost Heineken Česká republika - pivovar Starobrno. „Tato akce je léta velmi ceněná a oblíbená, její význam už daleko přesáhl hranice brněnského regionu. Značka Starobrno je v Brně doma. Proto jsme se stejně jako v předchozích letech stali titulárním sponzorem akce,“ uvedla event manažerka Silvie Jacquesová ze společnosti Heineken Česká republika.

 I letos se bude pivo ze starobrněnského pivovaru točit na Brněnské přehradě a všech doprovodných akcích ve městě a obchodních centrech. „Všude budeme nabízet jedenáctistupňové Medium a nealkoholické Fríí. Pivo čepujeme my sami nebo naši zákazníci, kterým poskytujeme zázemí. Stejně jako v minulých letech nainstalujeme na Brněnské přehradě náš stan. Pokud nepočítám drobné prodejce ve stáncích, kteří nabízejí i jiný sortiment, vytočili jsme v roce 2010 více než 100 hektolitrů piva. A to bylo nepříznivé počasí,“ dodala Silvie Jacquesová.

 

Vedle populárních ohňostrojových show připravili pořadatelé pro návštěvníky řadu dalších atrakcí. Bohatý zábavný program v hlavních historických částech města uvidí návštěvníci při tzv. zábavě pod hradbami, která vyvrcholí lidovou hradní slavností na hradě Špilberku Dnem Marie Terezie.

Na své si jako každoročně přijdou i milovníci historie. Tradičně si budou moci prohlédnout a svést se historickými tramvajemi, trolejbusy a autobusy z depozitářů Technického muzea V Brně a DPMB.

K dalším atrakcím budou patřit i „padesátiny“ Technického muzea v Brně. Muzeum bude oslavovat nejen ve svých expozicích v Králově Poli. Své unikátní exponáty předvede i v historickém centru města – například na Moravském náměstí si mohou návštěvníci prohlédnout vojenské polní ležení s polní kuchyní a ukázkami z vojenských sbírek muzea. Řada atrakcí je připravena i pro děti.

Podle zkušeností z předchozích let lze očekávat, že do Brna-města uprostřed Evropy zamíří na milion návštěvníků nejen z Brna, ale celé České republiky i ze zahraničí.

 

Zdroj: pivovar Heineken Česká republika

https://www.heinekenceskarepublika.cz/cz/tiskove-centrum/tiskove-zpravy/2011/237