Při referendu ochutnáte i pravou Desítku!
Již minulý rok byla uvedena na trh Desítka uvařená podle původní receptury, na které spolupracovali stávající krušovický sládek Tomáš Kosmák a emeritní sládek Václav Kloub. Desítka se snaží navázat na tradici ryze české desítky v portfoliu pivovaru Krušovice. Milovníci pěnivého moku ocení zejména její vyšší stupňovitost, která přesahuje deset stupňů (10,2°), což není na českém pivním trhu úplně běžné.
Nová krušovická Desítka byla vyvinuta na základě průzkumu mezi spotřebiteli, kteří poskytli Krušovicím návod, jak nové pivo správně uvařit. Krušovičtí sládci si potom dali obzvláště záležet, aby nová Desítka chutnala jako v dobách, kdy se zdejší pivo těšilo nesmírné oblibě mezi všemi milovníky tekutého zlata. Vznikl tak produkt se stupňovitostí 10,2°, s výraznou, plnou pivní chutí a hustou krémovou pěnou. Typickou sytě zlatou barvu a příjemnou plnost dodávají Desítce tři druhy vybraných odrůd kvalitních českých a moravských sladů. Díky žateckému chmelu, především žateckému poloranému červeňáku, má výraznou a zároveň příjemně vyznívající hořkost.
K přípravě nové vylepšené Desítky pivovar přizval bývalého sládka Václava Klouba. Na rozdíl od dřívějšího postupu se sládci rozhodli snížit stupeň prokvašení, aby v nové desítce zůstalo více neprokvašeného extraktu. Dominantní hořkost a tělo piva tak dosahují ideální rovnováhy.
Zdroj: tisková zpráva splečnosti Heineken Čr