Poslední speciál letošního roku je na světě: předvánoční čas zpestří Adventní pivo

02.12.2012 12:23

Sfoukněte si každý týden alespoň jedno Adventní! Tento vzkaz posílá spolu s posledním speciálním pivem letošního roku všem milovníkům pěnivého moku do hospod vrchní sládek pivovaru ve Velkém Březně Petr Hauskrecht. Jak sám název napovídá, čtrnáctistupňový světlý ležák nás bude provázet adventním časem. Celkem 1500 hektolitrů svátečního piva se v celé České republice začne čepovat od 2. prosince.

 
Adventní speciál Petr Hauskrecht se svými spolupracovníky vařil klasickým dvourmutovým dekokčním způsobem už o letních prázdninách. K výrobě sládci použili nejkvalitnější a výhradně české ingredience. Pak pivo zrálo v klasickém ležáckém sklepě při nízké teplotě. Výsledkem je uleželý speciál s vyšším obsahem alkoholu, plné chuti, hořkosti a syté zlaté barvy. Poctivé 14° pivo je díky své jedinečnosti zárukou dobré pohody a mimořádného prožitku z napití.
 
Stejně jako všechny ostatní speciály, má i to Adventní svůj příběh. „Advent je od pradávna období, při kterém lidé rádi odpočívají v kruhu rodinném a nabírají síly na zvládnutí předvánočního shonu. Našim Adventním speciálem tak chceme přispět k odkazu starých tradic,“ konstatuje autor Adventního speciálu Petr Hauskrecht. K obnovení tradice vánočních piv, která se na našem území v minulosti vařila, velkobřezenští sládci sáhli předloni. „Pro pivní fajnšmekry jsme obnovili unikátní, osmdesát let starou recepturu,“ dodal Petr Hauskrecht.
 
Adventní pivo se bude čepovat od 2. prosince do vyprodání zásob na celém území naší republiky. Kam na Adventní zajít, poznají štamgasti snadno. Majitelé a provozovatelé restaurací vyvěsí plakáty, nalepí samolepky, postaví na stůl stojánky a pípu označí plaketou. Úplný seznam všech restaurací v Čechách i na Moravě, kde se bude sváteční pivo čepovat, každý zájemce najde na webových stránkách www.adventnipivo.cz.
 
Zdroj: tisková zpráva pivovaru Heineken Čr