Pivovar Ostravar zítra oslaví 115. narozeniny. K oslavě posílá do hospod 200 sudů narozeninového piva Ostravar STO15 zdarma.

24.10.2012 10:24

Pivovar Ostravar - jeden z nejdéle prosperujících podniků na severní Moravě, který za svou existenci uvařil více než 7 miliard půllitrů – si ve středu 24. října připomene 115 let od svého založení. “Tak bohatou historií a tradicí se už dnes v Moravskoslezském kraji může pochlubit málokdo,” uvedl v této souvislosti Zdeněk Lux, výrobní ředitel společnosti Pivovary Staropramen, mateřské společnosti ostravského pivovaru.

K oslavě narozenin uvařil Ostravar pro své příznivce další várku výročního speciálu Ostravar STO150. Poprvé uvařil Ostravar patnáctistupňové narozeninové pivo letos na jaře a pivo se setkalo s velmi pozitivním ohlasem.

 „Se stopatnáctkou jsme se opravdu trefili do chuti našich spotřebitelů, což rozhodně nebylo nic jednoduchého, protože jak víme, místní pivaři jsou velmi nároční. Stopatnáctka jim ale zachutnala natolik, že jsme od jara slýchali prosby, abychom ji letos ještě jednou uvařili,“ říká manažerka značky Ostravar Zuzana Cieciotková. „Vyslyšeli jsme tedy tato přání a u příležitosti našeho výročí jsme připravili druhou várku stopatnáctky.“

 Podle Zuzany Cieciotkové bude výroční speciál ve většině ostravarských hospod na čepu až do konce roku. Navíc ve středu 24. října budou výčepní čepovat stopatnáctku v nejlepších hospodách zdarma. „Do vybraných hospod k oslavě narozenin totiž posíláme pro naše příznivce 200 sudů, aby si s námi mohli připít na 115. narozeniny. Sudy budeme narážet najednou, a to v 18. hodin,“ dodává Ciecotková.

 Kromě výročního piva připravil Ostravar pro své příznivce v rámci narozeninových oslav soutěže, které budou probíhat v hospodách i na facebooku, speciální narozeninové noviny, narozeninovou exkurzi a pivovarskou školu. Mottem narozeninových oslav je slogan „115 let zkušeností ničím nenahradíš”.

 

Zdroj: tisková zpráva pivovaru Staropramen