Navštivte Plzeňský Prazdroj a získejte zlatou pamětní medaili

10.10.2012 15:12

V rámci oslav 170 let od vzniku pivovaru a uvaření první várky piva Pilsner Urquell vyhlašuje Plzeňský Prazdroj ve spolupráci s Plzeňskými městskými dopravními podniky jedinečnou časově omezenou akci pro Plzeňany „POZNEJTE SVOU PLZEŇ“. Od 5. října 2012 až do 31. března příštího roku je pro všechny, kteří využívají Plzeňskou kartu, připravena možnost seznámit se s historií plzeňského pivovarnictví na prohlídkách pivovarů Prazdroj a Gambrinus a v Pivovarském muzeu za zvýhodněnou jubilejní cenu. Zároveň se návštěvníci mohou zapojit do soutěže o stříbrné a zlaté pamětní medaile, vydané ke 170. výročí Plzeňského Prazdroje.

V rámci akce „POZNEJTE SVOU PLZEŇ“ mohou všichni držitelé Plzeňské karty navštívit od 5. října 2012 do 31. března 2013 prohlídky pivovarů Prazdroj a Gambrinus a Pivovarské muzeum za zvýhodněnou cenu.

Pivo Pilsner Urquell se zrodilo v Plzni, je s městem velmi úzce spjato, město dalo pivu jméno a pivo proslavilo město po celém světě. Proto chceme k 170. výročí pivovaru nabídnout Plzeňanům exkluzivní možnost prožít příběhy plzeňského pivovarnictví a seznámit se s plzeňskými pivními legendami Pilsner Urquell a Gambrinus v místě jejich zrodu, v jubilejním roce za zvýhodněnou cenu. Akcí „POZNEJTE SVOU PLZEŇ“ bychom chtěli více zpřístupnit Plzeňanům prohlídky pivovarů a Pivovarského muzea, které ročně přivedou do Plzně více než čtvrt milionů návštěvníků z celého světa. Aby plzeňští návštěvníci získali v jubilejním roce ještě něco navíc, mohou se zapojit do soutěže o zlaté a stříbrné pamětní medaile,“ říká Jindřiška Eliášková, vedoucí oddělení cestovního ruchu a péče o historické dědictví z Plzeňského Prazdroje. „Jako partnera akce jsme přizvali Plzeňské městské dopravní podniky, a.s., které ji zařadily do Bonusového programu Plzeňské karty,“ dodává Jindřiška Eliášková.

Za jubilejní cenu 170,- Kč si každý, kdo vlastní Plzeňskou kartu, může zakoupit speciální prohlídkový pas, který ho opravňuje až do 31. března 2013 ke vstupu na všechny tři uvedené prohlídky Plzeňského Prazdroje, přičemž běžné vstupné na všechny zmíněné okruhy stojí 310,- Kč.

Do prohlídkového pasu za absolvování každého prohlídkového okruhu získává návštěvník razítka, a pokud je starší 18 let, může se také zapojit do soutěže o pamětní medaile z limitované edice, které Plzeňský Prazdroj připravil na oslavu 170. výročí zrodu plzeňského pivovaru a prémiového ležáku Pilsner Urquell. Každý 170. návštěvník, který odevzdá kompletně vyplněný prohlídkový pas, získá stříbrnou pamětní medaili a každý 1 700. návštěvník pak zlatou medaili Plzeňského Prazdroje.

Limitovanou edici pamětních medailí nechal Plzeňský Prazdroj razit ve vyhlášené České mincovně v Jablonci nad Nisou. Svým návrhem dodal medaili patřičný lesk významný český akademický sochař profesor Jiří Harcuba, který je žijícím klasikem a legendou československé a české mincovní tvorby.  Poctivé rytecké řemeslo odvedl Lubomír Lietava. Pamětní medaile nese kromě pečeti s Pivovarskou bránou také podobiznu Václava Mirwalda, jednoho z právovárečných měšťanů, zakladatelů plzeňského pivovaru.

Zlatá pamětní medaile má průměr 19 mm, je vyrobena ze zlata a váží 3,49 g. Každá má svoje unikátní číslo od 1 do 170 a její cena je 9 500 Kč. Cena stříbrné medaile o průměru
34 mm a váze 16 g čistého stříbra je 1 500 Kč. Ražené pamětní medaile jsou v historii Plzeňského Prazdroje zcela unikátní a nabízejí výhercům jedinečnou příležitost vlastnit tento pamětní kousek plzeňského pivovaru a sběratelům cenných pamětihodností možnost rozšířit jejich soukromé sbírky.

S akcí „POZNEJTE SVOU PLZEŇ“ se Plzeňský Prazdroj stal exkluzivním partnerem Bonusového programu Plzeňské karty. Bonusový program je návazný projekt Plzeňské karty, který nabízí držitelům karet možnost čerpat množství zajímavých slev a výhod.

Více informací o prohlídkách, soutěžních pravidlech a výhrách poskytne zájemcům Návštěvnické centrum Plzeňského Prazdroje nebo Pivovarské muzeum. Zároveň jsou všechny detaily uvedeny na www.prazdrojvisit.cz.

 

Zdroj: tisková zpráva pivovaru Plzeňský Prazdroj