Milion podtácků štamgastům představí historické i současné krásy Brna

05.02.2013 19:06

Výměna pivních podtácků začíná! Už koncem ledna se v mnoha hospodách v Brně a nejbližším okolí objeví nové podtácky pod „škopky“ oblíbeného starobrněnského piva. Značka Starobrno na nich představí architektonické zajímavosti několika čtvrtí jihomoravské metropole a současně štamgastům připomene jejich názvy: nejen ty oficiální, ale i v brněnském „hantecu“. Výměna potrvá přibližně do května.

 
Celkem se na pivních podtáccích představí deset městských čtvrtí, přičemž zde ukážou svou historickou i současnou tvář. Grafická podoba všech dvaceti variant podtácků je společným dílem marketingu starobrněnského pivovaru a sympatizantů těchto piv ze serveru prigl.cz. „Právě u piva chceme štamgastům ukázat, že v Brně je spousta zajímavých míst, na která mohou být hrdí. Jsou jimi například vila Tugendhat, přehrada, výstaviště a pochopitelně náš starobrněnský pivovar na Starém Brně nebo-li Oltecu, kde pro ně jejich pivo s moravským srdcem vaříme,“ konstatuje manažer značky Starobrno Petr Syřiště.
 
V ulici Hlinky na Starém Brně se pivo vaří už 141 let, pivovar kulaté jubileum oslavil v loňském roce. Ač v současnosti z hlediska vybavení a ekologie jde o pivovar evropského formátu, starobrněnští sládci při vaření piva dodržují klasickou technologii a používají nejkvalitnější moravské suroviny (vyjma chmele z proslavené žatecké oblasti v Čechách).
 
 
 
Pivovar Starobrno stojí na Starém Brně již 141 let a ačkoliv jde o moderní pivovar, zachovává tradiční výrobní postupy, doplněné inovacemi a moderními technologiemi. Od roku 2008 je zde v provozu nová varna, od roku 2010 přímo v areálu funguje i linka na výrobu a stáčení piva do 1,5 litrových Maxilahví – obalů ze speciálního plastu, vyvinutých speciálně pro pivo. Díky ní i díky stálému zájmu konzumentů o piva vařená v pivovaru na Mendlově náměstí dle tradičních receptur z vybraných odrůd českého chmele a moravského ječmenného sladu, se v pivovaru Starobrno ročně vaří více než milion hektolitrů piva. Starobrno má v portfoliu tradiční výčepní piva (Tradiční, Černé, Řezák), Ležák, pivní speciál Baron Trenck, nefiltrovanou kvasnicovou třináctku a unikátní speciály Zelené pivo a Modrou Kometu. Velké oblibě se mezi spotřebiteli těší jedenáctistupňové Medium. Piva z portfolia starobrněnského pivovaru se pravidelně umisťují na předních příčkách v degustačních soutěžích.
 
Zdroj: tiskový zpráva pivovaru Heineken Čr