Gambrinus představuje nové pivo Góóól pro sportoviště

19.08.2012 13:36

Na všechny návštěvníky prvoligových stadionů čeká již od nadcházejícího ligového kola překvapení v podobě nového piva Gambrinus Góóól. Název a chuť pomohli vybrat fanouškové českého fotbalu společně s českými fotbalovými reprezentanty. Góóól se bude čepovat na fotbalových stadionech a dalších sportovištích. Po představení Gambrinusu Originál 10° s plnější chutí letos na jaře tak nachystalo nejoblíbenější české pivo další novinku.

Gambrinus jako mnohokrát v minulosti přijal novou výzvu a opět uvařil chuťově jedinečné pivo, které je možné prodávat na sportovištích. Při výrobě nového Gambrinusu Góóól využil své bohaté pivovarnické znalosti, tradiční varní postupy a české suroviny včetně vyhlášeného žateckého chmele.  Stejně jako v případě ostatních piv rodiny Gambrinus se tak jedná se o typické české pivo s plzeňským původem, a proto také ponese Chráněné zeměpisné označení České pivo.

Na přípravě nového piva se významně podílela veřejnost. „Gambrinus do svých aktivit vždy zapojuje své příznivce. Proto pro nás bylo naprosto přirozené, že jsme je i v tomto případě pozvali, aby nám pod vedením našich zkušených sládků pomohli vybrat chuť nového piva. Jakmile jsme zvolili opravdu unikátní a skvěle vyladěné pivo, zaměřili jsme se na jeho název. A kdo jiný by jej měl vybrat než samotní fanoušci a fotbalisté, kteří jsou k tomu ti nejpovolanější,“ řekla Adriana Jahňáková, marketingová manažerka Plzeňského Prazdroje.

Zástupci veřejnosti v Plzni vybírali ze tří variant, které připravili plzeňští sládci a svým charakterem a chuťovým profilem se hodí do rodiny Gambrinus. Z nich byla vybraná vítězná varianta piva, které se vyznačuje vyšší hořkostí a příjemným chmelovým aroma po žateckém chmelu.

Důležitým krokem při cestě ke vzniku nového piva bylo hledání originálního názvu. Ze soutěže na Facebooku vzešlo deset nejzdařilejších návrhů, z těch finální název vybrali fotbaloví reprezentanti. Gambrinus Góóól, jednoduchý a výstižný název piva určeného na sportoviště zástupce pivovaru přesvědčil.

Nový Gambrinus Góóól bude distribuován na fotbalové stadiony již od 17. srpna, bude se prodávat pouze v čepované formě a jeho cena bude stejná, jakou zaplatili fanoušci za pivo Gambrinus, které bylo na stadiony dodáváno doposud.

 

Zdroj: tisková zpráva pivovaru Plzeňský Prazdroj