Březňák tmavý bodoval na Reprezentačních slavnostech piva v Táboře

03.02.2011 16:21

Skvělé třetí místo se podařilo vybojovat pivu Březňák tmavý z pivovaru Velké Březno na Reprezentačních slavnostech piva v Táboře. Březňák tmavý soutěžil v kategorii tmavých výčepních piv.

 

Dařilo se však i dalším pivům z portfolia společnosti Heineken Česká republika. Zlatou medailí se může pochlubit Starobrno Tradiční, které soutěžilo v silné kategorii světlých výčepních piv. Podle degustátorů bylo Starobrno Tradiční nejlepší ze všech 33 vzorků uvedené kategorie.

Starobrněnský pivovar dále bodoval i v kategorii nealkoholických piv. Jeho Fríí získalo stříbrnou medaili.

 

Krušovický pivovar se může radovat ze dvou cenných vítězství. V kategorii světlých výčepních piv si dobře vedl Mušketýr – vybojoval třetí místo. Bronzová medaile patří i krušovickému světlému ležáku.

 

21. ročníku Reprezentačních slavností piva v Táboře, které končí v pátek, se letos účastní rekordní počet 105 tuzemských i zahraničních pivovarů, což je nejvíce za celou dobu trvání soutěže. O nejvyšší ocenění, Zlatou pivní pečeť, se ve 20 kategoriích postupně utká 465 vzorků piv. Svá piva na soutěži prezentuje celkem 13 zemí. Nejobsazenější je tentokrát skupina nefiltrovaných a kvasnicových piv s pěti desítkami vzorků. Všechny anonymní vzorky posuzuje v této soutěži odborná porota.

 

Na své si jako obvykle přijde i laická veřejnost. U svých stánků je přivítá celkem 46 pivovarů,  takže zájemci mohou ochutnat na 100 druhů piva. Oficiální vyhlášení výsledků spolu s degustací vítězných piv se uskuteční v pátek.

 

 

zdroj: tisková zpráva pivovaru Heineken ČR
https://www.heinekenceskarepublika.cz/cz/tiskove-centrum/tiskove-zpravy/2011/244