Krušovice zahájily nový rok přívalem turistů ze zahraničí

05.01.2011 00:00

Téměř třicet tisíc turistů přivítali v uplynulém roce na exkurzích v Královském pivovaru Krušovice. V reálu to představuje o pět tisíc návštěvníků více než v roce 2009. Napilno v pivovaru měli i na Silvestra či Nový rok. A nezastaví se ani v těchto dnech nového roku. V Rusku začaly prázdniny, které řada rodin využívá k výletům do České republiky.

 

V termínu od 1. do 10. ledna tak do Krušovic přijede na šedesát autobusů se zahraničními turisty. „Rusové, Lotyši, Ukrajinci, Kazaši.. Skladba našich návštěvníků koresponduje s tím, kam pivovar svůj produkt vyváží. Naše značka je v zemích bývalého Sovětského svazu velmi oblíbená. V tamních restauracích je krušovické pivo velmi ceněné a proto drahé,“ konstatuje Josef Helebrant, který má v Krušovicích exkurze na starosti.

 

Dalším důvodem obliby krušovického pivovaru mezi rusky hovořícími cizinci je i jeho poloha. Leží totiž na půl cesty mezi Prahou a další oblíbenou destinací, Karlovými Vary. „Zájem o exkurze je trvalý po celý rok,“ tvrdí Helebrant. Mezi turisty jsou přitom podle něj zastoupeny všechny věkové kategorie od studentů po seniory.  

 

„Mezi hlavní lákadla prohlídky patří ochutnávky přímo v pivovaru. Turistům se líbí, že si mohou sednout a dát si pivo v našem degustačním sále,“ říká Helebrant. Průvodce exkurzí hostům přiblíží historii pivovaru a ukáže jim vysvěcenou pivovarskou kapli, jedinou svého druhu, která v pivovarech České republiky existuje. V nově rekonstruované části pivovaru si návštěvníci prohlédnou varnu, prostory ke kvašení piva a stáčecí linku.

 

Královský pivovar Krušovice není jediným pivovarem společnosti Heineken Česká republika, který exkurze organizuje. Celoročně se provádí i v pivovarech Starobrno a Velké Březno. Exkurze bývají vítanou atrakcí Dnů otevřených dveří, které všechny uvedené pivovary každoročně pořádají.

 

Zdroj: tisková zpráva Heineken Českí republika

https://www.heinekenceskarepublika.cz/cz/tiskove-centrum/tiskove-zpravy/2011/236