Novinky z pivovárku
Pale ALE
02.12.2012 12:45
Dnes jsem bral druhý testovací vzorek (první zhruba po týdnu) amerického ejlu, který jsem vařil 30.10. 12 a byl jsem příjemně překvapen. Kvasil jsem US-05 a trochu jsem se bál, protože podle zkušeností jiných domovařičů trvá dlouho než se pivo vyčeří a dlouho mu zůstává...
Nové kyvety..
02.12.2012 12:40
Minulý rok jsem na zkoušku zakoupil 2 kyvety a protože jsem s nimi velice spkojen dokoupil jsem další 4 kusy. Teď sháním dostatečně velký pultový mrazák, kterému předřadím externí termostat a budu ho využívat jako "ležácký sklep".
Momentálně: 1x Pale ALE, 1x pšenice, 1,5x...
Belgian candy sugar
15.11.2012 16:01
O víkendu se chystám na Abbey Dubbel a při studování receptů jsem zjistil, že skoro ve všech je požit cukr. Využívá je pro zvýšení množství zkvasitelných cukrů a tím pádem i výsledného alkoholu, za současného odlehčení těla.
Jedním z originálních řešení je...
Sklizeň 2012
29.08.2012 12:32
Konečně jsem po několika měsících plánování, objednávání, shánění, stavění, a zalévání započal letošní sklizeň z mé "chmelnice". Chmel nebudu sušit, ale pouze nasáčkuji po 100g, vyfouknu co možná nejvíc vzduchu a hned šup s ním do mrazáku. Předpokládám, že ho zužitkuji velice...
Chmel 1.8.2012
03.08.2012 09:06
Uplynul další měsíc převážně slunečného počasí a s chmelem to vypadá moc dobře. Už tolik nevyrostl, ale k mému překvapení bude ze všech krom Fugglu (na fotce úplně vlevo) nějaká sklizeň. Co se velikosti i počtu hlávek týče vede suverénně stále Cascade. Řízky z minulého měsíce dobře zakořenily a...