Russian Imperial Stout

13.03.2013 20:57

    Na tenhle pivní styl jsem se chystal delší dobu v půlce února jsem ho konečně zrealizoval. Vyšla z toho 22,5°- jen ze sladu, žádný cukr ani výtažek. Z vypočítaných hodnot: barva kolem 105 EBC, a hořkost kolem 95 IBU.

 

V sypání 6 druhů sladů, celkem 9,80 kg

Našrotováno v 50l Berglandu

Vystírka 60 min při 66°C

Po chmelovaru

Rozděleno do 2 spilek, ještě že tak

Meziprudukt: 16l výstřelků, jejich stupňovitost byla 9°. Zavařil jsem je po 1l a používám k rozmnožování kvasnic.

Bujaré kvašení

a po 2 týdnech na spilce

Následně jsem stočil do kyvety. K prvnímu koštu je však ještě hodně daleko. Obecně jsem zvědav jak pivko dopadne.

 

Tadytomas