Krušovice představují novinku roku – Pšeničné pivo

20.04.2013 02:00

Krušovice uvádí na trh nový druh krušovického piva – portfolio značky se v dubnu rozroste o Krušovice Pšeničné. Jedná se o svrchně kvašený nefiltrovaný pšeničný ležák, který se vyznačuje velmi lehkou a harmonickou chutí doplněnou o ovocné tóny.

 
Krušovický pivovar uvedením nového piva reaguje na současné trendy českého trhu, kdy spotřebitelé čím dál raději objevují nezvyklé a zajímavé chutě. Pšeničné pivo, které je v okolních státech velmi oblíbené, si tak pomalu získává přízeň i českých zákazníků. Krušovické Pšeničné se tak jistě stane skvělým osvěžením nejen v horkých letních dnech, ale i příjemným zpestřením pivního sortimentu během celého roku. Krušovický pivovar tradičně patří k předním dodavatelům kvalitního piva a uvedení svrchně kvašeného nefiltrovaného pšeničného ležáku tak pozici pivovaru jen upevňuje.
 
Pšeničné pivo se vyrábí z pšeničného sladu, jehož podíl se pohybuje okolo 50 %, zbytek tvoří ječný slad. Vyznačuje se světle žlutou barvou. Ta je díky nefiltrování piva lehce zakalená zbytkovými bílkovinami a pivními kvasnicemi. Pšeničnému pivu je také vlastní vyšší pěnivost, intenzivní vůně, spolu s vyšším obsahem esterů a CO2.  Pšeničné pivo má také speciální rituál servírování a podává se v originální sklenici určené výhradně pro tento druh piva.
 
Uvedením pšeničného piva navazuje Krušovický pivovar na dávnou tradici výroby pšeničných piv v Čechách. Ta se v našich zeměpisných šířkách vařila do poloviny devatenáctého století, než je vytlačily světlé ležáky. Pšeničná piva tzv. weizenbiery nebo také weiβbiery v současnosti pocházejí nejčastěji z Bavorska a části Rakouska, kde jsou velice populární.
 
Krušovice Pšeničné má obsah alkoholu 4,3 % a bude k dostání v prodejních sítích obchodních řetězců za doporučenou cenu 15,90 Kč/0,5l láhev a čepované ve vybraných restauracích a pivnicích v Čechách a na Moravě.
 
Zdroj: tisková zpráva pivovaru Heineken