Re: Zavařovací hrnec

Xaint | 15.11.2012

Hele, zavarovaci hrnec mam a pouzivam taky a zde moje zkusenosti:
1) Material - vzal bych nerez. Muzes do nej vrtat, muzes do nej tuknout, muzes ho drhnout kdyz se pripali.
2)casovy spinac a teplotni trafo - nepouizvej, k nicemu. Protoze tyhle termostaty nemaji takovou presnost, zejmena pri vareni v te fazi 70-74 stupnu. Ta teplota se stejen reguluje jen tim, jak casto se ta spirala zapne. Takze po zkusenostech s termostatama doporucuju varit naplno, s teplomerem v mladine, intenzivne michat a kdyz teplota dojde 1-2 stupne (doporucuju ozkouset jak to bude v tvem pripade) pod pozadovanou teplotu, vypnout, ty 1-2 stupne to vyleze. A kdyz to zase klesme tak zase treba na 30 sekund zapnout topeni. Na casy staci kuchynska minutka. Stejen to musis porad michat.
3) na ten kos do hrnce se vykasli, nebo nic neuvaris! Potrebujes to neustale michat, a mezi kosem a stenou hrnce ti bude neustale vznikat nepromichatelna kapsa prehrate sladiny. A tim si budes nicit enzymy!

Takze tak. Kdybys neco potreboval, xaint@seznam ce zet.

Přidat nový příspěvek